Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-E

LC Lempäälä

Lahjoitimme kipupumpun Lempäälän terveyskeskussairaalaan 27.11.2019

Lempäälän terveyskeskuksen aula oli täynnä ihmisiä keskiviikkona 27.11.2019 kello 14.  Suurin osa heistä oli tullut influenssarokotukseen, joka tuolloin oli alkamassa, mutta Lions Club Lempäälän edustajat Jari Koivu ja Jorma Haliseva olivat saapuneet terveyskeskukseen luovuttamaan klubin lahjoittamaa kipupumppua terveyskeskussairaalaan. 


Osastonhoitaja Raija Nyström kertoi klubin lahjoittaman kipupumpun olevan pienikokoinen kannettava lääkeannostelija, jonka avulla potilas voi itse nappia painamalla annostella kipua lievittävää lääkeainetta suoraan suoneen. Kipupumppu on turvallinen tapa hoitaa kipua.  Pumppu on ohjelmoitu siten, että lääkärin määräämää lääkeannostelua ei voi ylittää.  Napin tiheämpi painelu on kuitenkin merkki potilaan kivun tunteesta ja sen perusteella voidaan reagoida nopeasti hoitoon tai lääkitykseen. Hänen mukaansa lionsien lahjoittama laite edustaa kehittyneintä teknologiaa siihen ennakkoon ladatun lääkekirjasto-ohjelmiston ja edistyneen hoidon seurannan ansiosta.   Vaikka laite on käyttäjälle helppokäyttöinen, vaatii sen käyttö ja erityisesti ohjelmointi henkilökunnan perinpohjaisen koulutuksen ennen sen käyttöönottoa.  Terveyskeskussairaalassa kipupumppu on käytössä pääasiassa saattohoidossa.

Geriatri Johanna Kortelahti ja koko osaston henkilökunta olivat hyvillään lahjoituksesta, sillä kuluvan vuoden terveyskeskussairaalan omilla resursseilla ei pumpun hankinta olisi ollut mahdollista.  Aiemmin käytössä olleet kaksi laitetta ovat menossa samanaikaisesti määräaikaishuoltoon ja ilman LC Lempäälän lahjoitusta osasto olisi joutunut olemaan ilman laitetta vuoden lopulla.  Tarvetta useampaankin uuteen laitteeseen olisi ja LC Lempäälän presidentti Jari Koivu kertoi klubin olevan jatkossakin valmis avustamaan terveyskeskusta vastaavanlaisissa kriittisissä hankinnoissa, joilla merkittävästi voidaan parantaa ikääntyvien terveydenhoidon laatua ja tietenkin myös helpottaa terveyskeskuksen henkilökuntaa heidän raskaassa työssään.  

Lions Club Lempäälän lahjoitukset kohteisiin, jotka tähtäävät ikääntyvien ihmisten, nuorten ja lasten auttamiseen ja hyvinvointiin mahdollistaa klubin leijonien, heidän puolisoiden ja muiden vapaaehtoisten kesäisin Nurmen lavan tanssi-iltoina tekemä talkootyö ja lavan tanssiyleisö.  Lavan tuotolla on kuluvan vuoden aikana avustettu muun muassa Lempäälän vammaisia, järjestämällä heille kesäretki Ähtärin eläinpuistoon, lempääläläisten omaishoitajia, TAYS lastensairaalan vastasyntyneiden keskoslasten osastoa, Nurmen koulun vanhempainyhdistystä sekä lukuisia paikallisia nuorten urheilu- ja harrastekohteita. Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions-liitto ry E-piiri E-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin