Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-E

LC Lempäälä

Pandojen vieraana Ähtärissä 18.06.2019

Hälisevä, jännittynyt joukko kokoontui aamutuimaan Pesäpuun piha-alueelle valmiina nousemaan kahteen linja-autoon , pitkään 71 paikkaiseen  ja kahdeksan pyörätuolipaikkaiseen 24 tavallisen paikan sisältävään erikoisbussiin.  Lähdön tunnelmaa nostattivat Tampereradion ja tv:n reportterit kameroineen.


Matkan kohteena oli Ähtärin eläinpuisto, jonne LC Lempäälän organisoimana ja sponsoroimalle retkelle lähdössä oli Lempäälän vammaispalvelun asiakkaat saattajineen. 

 

Saattajina oli joukko Pesäpuun henkilökuntaa johtajansa Leila Haakanan johdolla. Kunnanjohtaja Heidi Rämö aamunraikkaalla olemuksellaan toi tervehdyksensä ja hyvän matkan toivotuksensa lähtijöille.

Matkan sponsorin LC Lempäälän väki oli avustamassa kolmentoista hengen joukolla organisaattorien Ilkka Rautakorven ja Ilpo Laineenojan johdolla. Varsinaisia retkeläisiä oli matkassa 56 ja heidän ohjaajiaan 24 sekä mainiot kuljettajamme. Autoihin lastautuminen sujui erinomaisesti.  Väki ja pyörätuolit olivat täsmällisesti paikoillaan  ja karavaani starttasi tasan 8.00 kateellisten heilutellessa tervehdyksiään Pesäpuun pihassa.

 

Matka kohti Ähtärin eläinpuistoa ja pandoja sujui mallikkaasti. Kahvi- ja WC-tauko Virroilla, kahvit oli katettu valmiiksi Kitusen Kievarin ystävällisen henkilökunnan toimesta ja he huomioivat erinomaisesti joukkomme  monenlaiset asiakkaat. Autoissa oli jo jaettu helteisen kesäpäivän torjuntaan LC Lempäälän toimesta vesipullot sekä Kuokkalan Nesteen sponsoroimat putkihuivit koko satapäisen joukon tunnistamiseksi.

Matka jatkui kohti eläinpuistoa. Ensin oli huolto- ja ruokailutauko hotelli Mesikämmenen ravintolassa. Ruokailu sujui jouheasti ohjaajien  ja klubilaisten avustamana seisovasta pöydästä niin, että pääkohteeseen pandataloon päästiin hivenen edellä aikataulusta.  Pandat olivat juuri niin sööttejä kuin olimme ajatelleet ja huolimatta helteisestä säästä  bambuja mutustellen näyttäytyivät hellyttävinä innostuneelle retkikunnallemme. Helteessä useimmat jaksoivat pitkälle retkelle pyörätuoleineen. Ohjaajat  lienevät olleet kovilla, mutta asiakkaiden innostus ja huudahdukset palkitsivat vaivan. Paluumatkan kommentit kertoivat oleellisen mielihyvän tunteesta. Muutama retkeläisen kommentti: Ne söpöt pandat, lumileopardi, kyyt ja karhut! Pandat oli hienointa, oli suloisia! Susien piehtarointi.! Pienet haisevat possut leikki kuralammikossa!

 

Parin tunnin vaelluksen jälkeen palattiin hotellille lähtökahville ja mansikkakakulle. Mutta olipa vielä yllätys matkaajille: Mikrofoni kädessään Nokian tangokuningas Tomi Markkola  Lumi-tyttärensä  kanssa odotteli  retkeläisiä.  Kahvin lomassa Tomi lauloi koko joukolle ja innokkaimmat riensivät tanssilattialle joraamaan. Voi sitä liikunnan riemua. Patikoinnin väsyttämät jalat vertyivät ja Tomin   fanikortit olivat haluttuja muistoja.

 Paluumatka alkoi ja klubilaiset jakoivat paluumatkalle eväspussin nälän torjuntaan. 

 

Ohessa muutaman retkeläisen arvioinnit reissusta: Tomi Markkolan esitys kruunasi reissun ja sai nimmarit kaupan päälle! Oli kiva tanssia! Ruoka oli hyvää ja maukasta, ansaitsee mainita!  Ja matkaseurakin oli hyvää! Kahvi oli hienointa! Syöminen oli mukavaa! Huippu reissu, kaikki meni hienosti!

 

LC Lempäälän väelle palaute kertoi sen, etteivät he turhaan ole talkoilleet Nurmen lavan  kesäisinä perjantai-iltoina.  Tanssivan, kuntoilevan väen  lipputuotot on käytetty ja käytetään kotikuntalaistemme hyväksi muistan myös lionsjärjestön kansainväliset hankkeet.    

  

Raportin laati mukana ollut lion Hannu Turkkinen          Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions-liitto ry E-piiri E-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin